ابداع روش جدید جراحی چشم توسط محقق ایرانی

دکتر احمد عامری فوق تخصص استرابیسم ، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مطالعاتی که برای این نوع روش درمانی انجام گرفته است افزود: ما از سالها پیش بر روی درمانهای متعدد در این حوزه کار کردیم و با توجه به ضعف سایر انواع درمان موفق شدیم که روش نوینی را برای این کار ابداع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: انحراف چشم انواع مختلفی دارد که در نوع خاصی از آن فرد مبتلا سر خود را بطور کج نگه می دارد، این نوع انحراف چشم، انحراف چرخشی چشم نامیده می شود که بیماری نادری بود و درمان آن بسیار پیچیده است. در این نوع انحراف شخص اطراف خود را کج می بیند و برای اینکه بتواند اشیاء را معمولی و صاف ببیند ناخود آگاه سر خود را کج می گیرد تا انحراف چرخشی چشم را اصلاح کند. در این بیماران اگر انحراف چرخشی چشم اصلاح شود انحراف سر هم از بین می رود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: تاکنون برای اصلاح انحراف چرخشی چشم روشهای مختلفی بکار رفته است که از آن جمله می توان به روش جراحی اشاره کرد که قسمتی از یکی از عضلات چشم را به نام عضله مایل فوقانی از محل خود جدا کرده و در نقطه ای دیگر روی کره چشم بخیه می زدند.
وی در تشریح اشکال روشهای قدیمی گفت: چون روی قسمتهای نازک چشم بخیه زده می شود امکان اینکه سوزن وارد چشم شود وجود دارد و به دلیل نازک بودن تاندون عضله امکان دارد بعد از مدتی عضله از لای نخ بخیه در برود و چشم به حالت اول بازگردد. همچنین در روشهای قبلی نمی توان میزان موفقیت را در حین عمل ارزیابی کرد و ممکن است نتوان همه مقدار انحراف را اصلاح کرد.
عامری در تشریح روش ابداعی در بیمارستان فارابی اظهار داشت: در این روش ابداعی هیچکدام از اشکالات و محدودیت های روش قبلی وجود ندارد. چرا که روی چشم بخیه زده نمی شود پس امکان سوراخ شدن چشم وجود ندارد و به دلیل اینکه قسمتی از عضله مایل فوقانی روی خودش تا می خورد و بر روی کره چشم بخیه زده نمی شود، امکان در رفتگی عضله از لای نخ بخیه وجود ندارد.
وی اضافه کرد: با معاینه ته چشم در هنگام عمل جراحی می توان مقدار اصلاح انحراف چرخشی را تنظیم کرد و از سوی دیگر با این روش بیشترین مقدار انحراف چرخشی چشم را می توان اصلاح کرد و در واقع این کار با تنظیم مقدار تا کردن عضله امکان پذیر خواهد بود.
این محقق چشم پزشکی به تاریخچه سایر روشهای درمانی این بیماری اشاره و خاطرنشان کرد: در سال 1964 دو فرد ژاپنی روشی را برای اصلاح این بیماری پیشنهاد کردند که تا حدودی مشکل را برطرف می کرد اما کامل نبود و تغییراتی را نیز در عضله چشم ایجاد می کرد. پس از 10 سال تغییراتی در روش درمان صورت گرفت اما باز هم مورد قبول نبود و فقط حد خاصی از انحراف بینایی را اصلاح می کرد.
عامری اظهار داشت: در روشی که ما در بیمارستان فارابی با همکاری، اساتید مختلف از جمله دکتر علیرضا کشتکار جعفری، دکتر فرامرز انوری، دکتر ایرج احد زادگان و دکتر محمد طاهر رجبی ابداع کردیم امکان استفاده از بی حسی قطره ای در عمل جراحی وجود دارد و در صورت نیاز عمل مجدداً تکرار می شود و مقدار اصلاح انحراف در حین عمل جراحی تنظیم خواهد شد در حالی که در هیچ کدام از روش های قابلیت تنظیم وجود نداشت.
لازم به ذكر است كه مطالعات دراز مدت انجام شده روی این روش در مجله معتبر Binoculer Vision به عنوان مقاله فوق العاده علمی به چاپ رسیده است
برچسب ها: ابداع روش جدید جراحی چشم توسط محقق ایرانی ،
آخرین ویرایش: جمعه 19 مهر 1392 12:43 ق.ظ